kişi görüntüledi

1 Şubat 2012 Çarşamba

Kaderini Ebediyen Değiştirmek... BÖLÜM4



Hatırlatma
"Oteldeki görevli sana bunun için üç ay gerekeceğini söylediği anda sen zaten yenilgiyi kabul etmiştin. O andan itibaren biletleri aramadın bile."  dedi.

devamı...


İkna edebilmek için sözünü kesmeye yeltendim ve Deramer'ın sert bir hareketi, daha ağzımı bile açmadan, kanımın donmasına yetti.
"O dakikadan itibaren sen biletleri değil, dünyanın sana dayattığı imkansızlık tarifini desteklemek için, herşeyin gerçekten öyle olduğunu ve başarmanın imkansız olduğu inancını güçlendirmek için mümkün olan yolları aradın.
Teslimiyetin, her girişiminden önce oraya varıyordu ve seni beklediğine inandığın 'hayır'lar, sen daha kapıyı çalmadan orada hazır bekliyorlardı. Sanki başarısızlık kehanetini doğrulamak ve kendi kendine bulamayacağına dair verdiğin söze onurlandırmak için boyun eğdin."


"Hangi söz?" diye kekeledim. Korkunç varsayımlarım arasından açılan bir delikten küçücük bir ışığın süzüldüğünü gördüm; bir alçak gönüllülük ve böylece bir anlama pırıltısı, bana mazeretlerimin uzun öykisinin anlamsızlığını hissettirdi.

Dreamer, "Başarmak için her yolu denediğin inancıyla, karşıma yenik gelmeye dair kendine verdiğin söz," dedi. Asla unutmayacağım o sözleri söylemeden önce bir parça suskun kaldı. "O adama inanmak. Dünyanın sesine körü körüne inancının bir parçasıdır. Onun ifadesini kabul ettiğin andan itibaren, artık başarmak için değil, yenilgini haklı göstermek için çalıştın. İşte senin yaşam öykün... yenilginin kehaneti."




Not: Tanrılar Okulu'ndan yapılan alıntıdan uyarlanmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazın