kişi görüntüledi

7 Ocak 2012 Cumartesi

UYKUSUZLUK - 11 Nisan 2010

     Kendimi zorluyorum uyumak için ama  boşuna biliyorum.  Her gece olduğu gibi bu gece de kabul etmeyecek uyku beni sıcak kucağına. Ve bir yüzyıl daha dolanacağım çarşaflara rahatsız devinimlerle. 

     Bende unuttuğun lacivert bluzunun ruhuma ördüğü ince zırh işe yaramıyor artık gecenin soğuğuna karşı. Ve silikleşmesini yavaşlatmıyor anılarımızın. Kokunu yayamayacak kadar sayamadığım bir zaman boyunca tenini özlemiş olduğundandır belki.

6 Ocak 2012 Cuma

BUGÜNÜN DEYİŞİ - 6 Ocak 2012




Düşmanına galip gelen; ona karşı herhangi bir duygu beslemeyendir.

Taoist Düşünce ve Zen - 1 - BAŞLANGIÇ, SESSİZLİK





Taoizm  
nesnelere ve kavramlara verdiğimiz anlamlarla ilgilenir.
İyi ve kötü, alçak ve yüksek, aydınlık ve karanlık gibi.
Kurucusu Lao-Tse'dir (Lao Tzu).

Bir nesneye yada olaya fazla anlam yüklediğimizde onunla ilgili beklentilerimiz, hayal kırıklıklarını da beraberinde getirir. Aynı zamanda geçmişin pişmanlıkları ve gelecek kaygısı ve planları gibi etkiler yaşamında bir tür dengesizlik hali yaratır.

5 Ocak 2012 Perşembe

Hangimiz En Üstün?


   Eski bir Çin öyküsüne göre; bir zamanlar bir çin soylusu, zamanın en ileri bilim adamlarından olarak kabul edilen üç kardeş şifacıdan en gencine sorar: Aralarından en üstünü kimdir?  


   Şifacı cevap verir: En büyük ağabeyim, hastalıkların ruhunu görüp, daha ortaya çıkmadan yok eder. Bundandır ki şöhreti evinin duvarlarından öteye gitmez.