kişi görüntüledi

20 Ocak 2012 Cuma

Tanrılar Okulundan Alıntılar II

Yaşantımda şimdiye dek başıma gelen ve gelecekte başıma gelecek olan her şeyin,; tıpkı uzun ömürlü bir meşenin, kendi ufacık tohumunun içine yerleşmesi gibi; zaten orada olduğunu, anda yaşadığını farkettim.
                     *
O adam ıstırap çekmekten hoşlanıyor! Bunun doğru olmadığına yemin edebilir, ama gerçekte dünyaları bile versen cehennemini asla terk etmeyecektir.

                     *
İnsan kendisini gözlemleyebilseydi, davranışlarında ve tepkilerinde atom zerreciği kadar bile olsa bir değişiklik yapabilseydi, düşüncelerinden yada duygularından sadece bir tanesini yalnızca bir milimere yükseltebilseydi, o zaman yaşamı farklı olurdu. 
                     *
Zamanın döngüsünde sıkışıp kalmış bir kişinin gerçek bir geleceği olamaz; yalnızca tekrar tekrar yaşadığı bir geçmişi olur.
                     *
Bir gün kendi sorumluluğunu aldığında; kendine acımanın bir sonuç değil, felaketlerinin başlangıcı olduğunu... bütün bunların sebebinin sen, yalnızca sen olduğunu anlayacaksın. 
Ancak o zaman geçmişine ışık tutacak ve onu iyileştirebileceksin.
                    *
Geçmişimi ne tarafından tutsam, bir kumaş gibi, her köşesinin karanlıkla dokunduğunu görüyordum. 
                    *
Yaşamda boşluklar yoktur.
Eğer sen kendini yeni bir biçimde düşünmeye  ve davranmaya zorlayarak bunları doldurmazsan, bunu senin adına tüm  zalimliğiyle o yapacaktır. 
                    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazın