kişi görüntüledi

29 Kasım 2012 Perşembe

Bir Dev'in Öyküsü

Yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.Okula gidemiyor, gazete dağıtarak karnını doyuruyordu.
Sonra bir gün resim kursu ilanı gördü. Çizime yeteneği olduğundan kaydoldu. Öğretmenleri tarafından ilgi gördü, ilerledi. Kursta tanıştığı biriyle beraber çizgi film kareleri çizmeye başladılar ve bunları filme çekecek bir şirket kurdular. Deneyimsizlerdi. Kısa bir süre sonra iflas ettiler.

Sonra daha büyük oynamaya karar verip, Hollywood'a taşınıp yeni bir şirket kurdular. Bu da yürümedi, gene iflas ettiler.

Hayal kırıklığı içinde, başkasının yanında çalışmaya razı oldu, ama iş başvurusunda bulunduğu yerlerin çoğu çizimini yetersiz bulup iş vermediler!

Boynu bükü halde ailesinin evine geri döndü.
30'lu yaşlarında bir işsizdi! Ömrünün yarısı geçmiş, bir dikiş tutturamamıştı. O dönemde babası da vefat etmişti, annesine bakmak zorundaydı.

Ne yapacağını kara kara düşünmesine rağmen yılmadı. Zorluklar onu yere düşürmüştü ama henüz sırtını yere serememişti! Evinin arkasındaki ambarı stüdyoya çevirdi. Burada gecesini gündüzüne katarak çalışmaya başladı.

Bir gün, stüdyoda çalışırken yerde bir fare gördü. Ona yem verip kendine alıştırdı. Farenin hareketlerini iyice izleyip çizimlerini yaptı. Sonra o çizimleri çizgi filme çevirdi. Film gösterime girdiğinde, herkesi şaşırtan bir başarı elde etti.

Farenin adı Mickey Mouse oldu. Onu çizen ise Walt Disney'di.
Disney hayatı boyunca 30 Oscar aldı. Başarı hakkında şöyle derdi:
"Unutmayın, herşey bir fareyle başladı!"


Not: Herşey Seninle Başlar isimli kitaptan alıntı uyarlamasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazın